Tabu – ik praat erover!

Tabu – ik praat erover!
5 juli 2022 Taleswapper

TABU - ik praat erover

Tabu is een bordspel voor het bespreekbaar maken van taboes, (zelf)stigma’s en discriminatie. Bij het bord horen verschillende Tabu situatiekaarten. De kaarten bevatten een stelling of kort ervaringsverhaal, en een vraag. Situaties worden herkenbaar, invoelbaar en bespreekbaar gemaakt.

Het Tabu spel is laagdrempelig, informatief en educatief, geschikt voor een brede doelgroep. Beschikbaar in 2023.

Het bijbehorende Tabu boek bevat ervaringsverhalen van mensen die zelf te maken hebben met stigmatisering en discriminatie. Het boek biedt verdieping op het Tabu spel.

Naast de ervaringsverhalen vind je in het Tabu boek facts & figures, adressen en andere informatie.

Ook wordt een heldere uitleg gegeven over wat o.a. (zelf)stigma, framing, discriminatie en vooroordelen nou precies inhoudt en welke invloed het kan hebben.

Heb je zelf te maken (gehad) met discriminatie of stigmatisering? Wil je met jouw ervaringen bijdragen aan het boek? Jouw verhaal is welkom! Neem svp contact op!

Op de hoogte blijven van de ontwikkeling van het spel? Abonneer op de nieuwsbrief!

 

Ahmet Türkmen

Ahmet Türkmen (Herstelkompas) laat zien dat een mens meer is dan zijn verslaving of psychisch probleem. In 2018 verscheen zijn boek ‘Taboe’ waarin hij vertelt over zijn verslavingsverleden en zijn Turkse achtergrond. Hij zet dit boek samen met de door hem ontwikkelde Stigmajas en Tabu de roze olifant in tijdens gastlessen en inspiratiesessies over taboes, verslaving, (zelf)stigma, herstel, Turkse cultuur, ervaringsdeskundigheid en sociale inclusie.

Tabu de roze olifant en de stigmajas zijn sinds 2020 onderdeel van de collectie van Museum van de Geest in Haarlem. Het Museum van de Geest ontving in mei 2022 de prestigieuze prijs ‘European Museum of the Year’. In de berichtgeving daarover prijkt ‘Tabu de roze olifant’ in volle glorie en niemand minder dan koningin Máxima bewonderde de baanbrekende kunstwerken in het museum.

Ahmet Türkmen, Jeannette Ooink (Tactus Verslavingszorg en Verslavingskunde Nederland) en Wilma Mulder van uitgeverij Taleswapper ontwikkelen het spel ‘Tabu – ik praat erover’.

 

Ahmet Türkmen met koningin Máxima en Tabu in Het Museum van de Geest.

Blog