Studiemiddag met Bart Heeling

Studiemiddag met Bart Heeling
22 mei 2022 Taleswapper

Op woensdag 12 oktober organiseren we een interessante bijeenkomst voor docenten, opvoeders en jeugdzorgwerkers met Bart Heeling en speciale gast Elijah Delsink.

Tijdens het programma staat ‘gedrag’ centraal. Wat zijn gedragsproblemen en wat is gewenst gedrag? Vanuit welk perspectief worden deze begrippen ingezet? Welke effect heeft het gedrag van de docent, opvoeder of begeleider? Bart Heeling deelt zijn visie en reikt praktische handvatten aan, Elijah ondersteunt vanuit zijn eigen ervaringen. Er is ruimte voor het uitwisselen van eigen praktijksituaties en het stellen van vragen.

Bart is de auteur van het in oktober 2021 uitgebrachte boek ‘Gewoon Speciaal, kijken vanuit kindperspectief’. Het boek beleeft inmiddels zijn derde druk en wordt graag gelezen door iedereen die met kinderen en jongeren werkt of hen mag opvoeden.

Over ‘Gewoon Speciaal’:

“Sensitief lesgeven kun je maar op één manier uitleggen en dat is met voorbeelden, voorbeelden en nog meer voorbeelden. Dit boek is een aanrader voor alle Pabo studenten.”

“Ik lees je verhalen met plezier, vaak ontroerd. Het lijkt zo eenvoudig, die aanpak van jou, en toch is het zo bijzonder.”

“Iedere keer dat ik een verhaal van je lees wens ik dat jij de leraar van mijn kind was geweest. Wat had dat een verschil kunnen maken. Nu doe ik mijn voordeel met je inzichten. Het helpt om steeds weer te zoeken naar wat er achter gedrag zit.”

 

Leerlingen Belang Voortgezet Onderwijs (LBVSO) komt op voor de belangen van alle leerlingen van het voortgezet speciaal onderwijs (vso) – van cluster 1 tot met met cluster 4. Ook behartigen zij de belangen van thuiszitters en vavo-leerlingen (volwassenenonderwijs). LBVSO zorgt ervoor dat de stem van al deze leerlingen wordt gehoord.

‘Ik merkte dat er altijd over ons werd gesproken, maar nooit mét ons. LBVSO brengt hier verandering in en zorgt ervoor dat het geluid van vso-leerlingen wordt gehoord.’  Elijah Delsink, oprichter en bestuursvoorzitter van LBVSO.

 

De locatie is het Berg en Bosch college te Houten.

Geïnteresseerd? Programmadetails vind je hier binnenkort.

Of abonneer je op de nieuwsbrief.