Pluk je momenten

Pluk je momenten
7 december 2021 Taleswapper

WE LIKE! - Pluk je momenten

Voor je staat Janne Willems, in haar handen een bos viltstiften en een pakje kaarten. Zestien maanden lang reisde ze de wereld over, door zesentwintig landen. Duizenden mensen tekenden een mooi moment op een kaartje. Met dit boek kun je meegenieten van deze bijzondere reis met indrukwekkende verhalen.

In Nieuw Zeeland ontving Collin zijn eerste vaderdags- kaart van zijn dochter, die hij 28 jaar lang niet gezien had. In Servië weet een vrouw geen mooi moment om te tekenen, totdat ze zich haar voetballende zoon herinnert. Een meisje uit Vietnam denkt dat ze te verlegen is om vreemden aan te spreken, maar helpt Janne toch als tolk. Een suïcidale man in Kopenhagen straalt als hij een liedje uit zijn jeugd zingt. En als in een Zweedse treincoupé Janne een tekening totaal verkeerd interpreteert, barst de hele coupé in lachen uit.

Wat gebeurt er als je gewoon op mensen afstapt en vraagt naar hun geluk? Wat maken momenten mooi? Hoe beleef je er meer? En welke bijzondere verschillen en overeenkomsten zijn er tussen mooie momenten uit Nederland, Nepal en Nieuw Zeeland?

Pluk Je Momenten daagt je uit om te genieten van de mooie momenten – groot en klein – in je eigen leven en dat van anderen. Een feest van mensen, moed en de schoonheid van de wereld.

Pluk je momenten, verzameld door Janne Willems 

Auteur: Janne Willems
€ 19,95 + verzendkosten
Uitgever: Seize Your Moments

MaatschapWij maakte een videoportret van Janne Willems.

“MaatschapWij is hét inspiratieplatform voor een socialer, vitaler en duurzamer Nederland. We zetten denkers en doeners in de spotlights, om heel Nederland te laten zien dat je nooit te klein bent om impact te maken. Dat het wél kan. En dat het al gebeurt. Dat er genoeg positieve verhalen te vertellen zijn, die een heel ander licht werpen op onze maatschappij en hoe we haar kunnen inrichten. De keus is wel degelijk aan ons. Samen maken we Nederland elke dag een stukje duurzamer, vitaler en socialer. Samen lukt het.”

Janne plukt over de hele wereld momenten van geluk (maatschapwij.nu)