Op zoek naar waarden

Op zoek naar waarden
15 november 2023 Taleswapper

BURGERSCHAP: workshop op zoek naar waarden in het funderend onderwijs.

In een workshop van ca. 4 uur neemt burgerschapscoördinator Wilma Mulder de wettelijke verplichtingen rondom burgerschapsonderwijs met u door en gaat u zelf aan de slag met de vertaling naar uw onderwijspraktijk. Leidraad zijn de democratische basiswaarden, zoals genoemd in de burgerschapsopdracht. De opbrengst van deze workshop is dat zichtbaar wordt wat er al plaatsvindt op burgerschapsgebied, waar de ‘lege plekken’ zich bevinden en welke perspectieven passend zijn bij uw school. Bij voldoende tijd is een gesprek over aansluiting van PO op VO een waardevolle toevoeging.

Op zoek naar waarden
De democratische basiswaarden waarnaar wordt verwezen in de wettelijke burgerschapsopdracht leven (uiteraard) al binnen vrijwel alle schoolgemeenschappen. Toch is niet altijd duidelijk waar waarden tot uitdrukking komen. Tijdens deze workshop maken deelnemers kennis met de wettelijke vereisten maar gaan zij vooral op zoek naar de waarden die leven binnen de school en hoe deze tot uitdrukking komen in het onderwijs en het beleid.

Voor wie? Deze workshop is bedoeld voor docenten, schoolleiding en andere onderwijsprofessionals. Vanzelfsprekend zijn leerlingen ook van harte welkom.

Kosten: het tarief voor een workshop van een dagdeel op uw locatie bedraagt €900,- excl btw. Dit is inclusief een online voorbespreking en een evaluatie naderhand.

Vraag vrijblijvend een oriënterend gesprek aan.