Taboes bespreken op de werkvloer

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Taboes bespreken op de werkvloer

februari 22 @ 14:30 - 17:30

Op uitnodiging van het Werkgevers Servicepunt Helmond – De Peel, Senzer en UWV verzorgen Ahmet Türkmen en Wilma Mulder op donderdag 22 februari een workshop ‘Taboes bespreken op de werkvloer’.

Deze bijeenkomst vormt een onderdeel van het project Hoofdzaak Werk dat zich richt op het ondersteunen van psychisch kwetsbaren bij het vinden en behouden van werk en wordt daarom kosteloos aangeboden aan werkgevers uit de regio’s Zuidoost-Brabant en Helmond-De Peel.

Psychische kwetsbaarheid bespreken op de werkvloer. Heel normaal? Of is het best lastig om die olifant in de kamer bespreekbaar te maken?

Een belangrijk aspect van inclusief ondernemen is het bespreekbaar maken van psychische kwetsbaarheden. Helaas ligt hier nog al te vaak een taboe op. Ahmet Türkmen en Wilma Mulder verzorgen de workshop ‘Taboes bespreken op de werkvloer.’ Ahmet geeft een interactieve presentatie over mentale kwetsbaarheid, herstel, vooroordelen en (zelf)stigma, gevolgd door een reflectie op de eigen werkomgeving door deelnemers onder begeleiding van Wilma. Na afloop zul je niet alleen geïnspireerd zijn, maar ook beschikken over handvatten om meer aandacht te besteden aan mentale gezondheid, en om de eigen organisatie inclusiever en veiliger te maken.

Donderdag 22 februari van 15:00 tot 16:30 (inloop 14.30 – napraten tot 17.30)
Ergon, Rooijakkersstraat 3 5652 BA in Eindhoven.
Meer informatie en de mogelijkheid tot aanmelden vind je hier taboes op de werkvloer

Ahmet Turkmen is Kwartiermaker en coördinator Herstelnetwerk bij Regio Gooi en Vechtstreek en bedenker van Tabu de Roze Olifant en de Stigmajas. Beide kunstwerken, die ook te zien zijn in het Museum van de Geest, zet Ahmet in om zijn eigen herstelverhaal interactief te presenteren en lastige onderwerpen bespreekbaar te maken.

Wilma Mulder is filosoof, docent levensbeschouwing en eigenaar van Taleswapper Publishing & Events, de uitgeverij voor psycho-educatieve spellen en boeken.

Locatie

Ergon
Rooijakkersstraat 3
Eindhoven, Nederland
+ Google Maps