Nacht van de filosofie in DBIEB

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nacht van de filosofie in DBIEB

23 april 2022

Tijdens de nacht van de Filosofie wordt je ‘intiem met vreemden’ door het spelen van het bordspel 360 STORIES.

Vertel het verhaal van je eerste liefde; hoe mooi het was of misschien een beetje onhandig… Deel vreugde, misschien van toen je leerde fietsen, of de angst van toen je in het openbaar moest spreken? Breng je herinneringen tot leven en wissel persoonlijke verhalen uit met vreemden.

Het 360 STORIES bordspel brengt mensen samen en opent gesprekken over onderwerpen die niet zo vaak ter tafel komen. Omdat ze gevoelig liggen, of omdat ze zo alledaags zijn dat je vergeet er even bij stil te staan.

Tijdens een 360 STORIES café worden gasten door het  bordspel uitgedaagd een écht persoonlijk verhaal te vertellen. Het bord bepaalt het gespreksonderwerp dus niemand weet van te voren welk verhaal wordt verteld. Op een ontspannen manier ontmoet je nieuwe mensen of verdiep je bestaande contacten.

 

Op zaterdag 23 april organiseert DBIEB in Leeuwarden haar jaarlijkse Nacht van de Filosofie. Onderdeel van het bijzondere programma is het ‘360 STORIES café’ van Wilma Mulder. Wilma is eigenaar van uitgeverij Taleswapper en maakt spellen, boeken en educatieve materialen die gericht zijn op verbinding en dialoog. Het bordspel 360 STORIES is een verhalenspel waarmee onbekenden met elkaar in persoonlijk gesprek worden gebracht. Het spel, dat in meerdere talen uitkwam in 2015, heeft wereldwijd mensen met elkaar in gesprek gebracht en levert dikwijls ontroerende reacties op. De verhalen bieden een feest van herkenning, of juist een beetje meer begrip voor het onbekende, en altijd zijn ze waardevol om te delen. Tijdens de Nacht van de Filosofie kun je op diverse momenten aanschuiven om verhalen te delen met ‘vreemden’.

Het 360 Stories café wordt ingeleid en begeleid door Wilma Mulder, de maker van het 360 Stories bordspel.

Bio: Wilma Mulder heeft een caleidoscopische carrière; ooit was zij inkoper en wagenparkbeheerder, scheepsmaat, kookdocent, bibliothecaresse, officemanager en  organisator van evenementen rondom duurzame mode. Die brede belangstelling en praktische ervaringen komen de laatste jaren geweldig goed samen in haar uitgeverij Taleswapper; wat ‘verhalenruiler’ betekent. Naast eigen werk geeft Wilma boeken en spellen van anderen uit, maar alleen als het mooi, sociaal en maatschappelijk relevant is. Als vurig pleitbezorger van ‘een leven lang leren’ studeert zij momenteel filosofie en burgerschap aan de Hogeschool voor Toegepaste Filosofie in Utrecht.

BEKIJK HET PROGRAMMA HIER

 

 

Gegevens

Datum:
23 april 2022
Evenement Tags:
, ,

Locatie

DBIEB
Blokhuisplein 40
Leeuwarden, 8911 LJ
+ Google Maps