Lancering HERSTEL spel

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lancering HERSTEL spel

5 september 2022

Feestelijke lancering HERSTEL spel tijdens het Festival van de Leefstijl in Museum van de Geest, Haarlem


Ingeborg Berger
is Verpleegkundig Specialist bij de Parnassia Groep, zorgbedrijf Antes PG, in een Fact-team in Rotterdam-Zuid. Haar aandachtsgebied is Licht Verstandelijk Beperkten (LVB) in de GGZ en bijpassende zorginnovaties. Ingeborg heeft, samen met Lisa Damsma, MWD/GGZ agoog en Michiel van der Hout, psychiater bij Antes PG, het HERSTEL spel ontwikkeld. Het HERSTEL spel is een extra groot formaat bordspel waarmee herstellen van psychische problemen bespreekbaar wordt gemaakt. Verslavingen, medicatie, goed voor jezelf zorgen en situaties om te vermijden komen op een laagdrempelige manier aan bod. Geschikt voor voor cliënten in de geestelijke gezondheidszorg met zwakbegaafdheid of een lichte verstandelijke beperking; in zowel klinische als ambulante behandeling.

 


Wilma Mulder
is filosoof, docent en eigenaar van uitgeverij ‘Taleswapper’. Zij ontwikkelt spellen en educatief materiaal met het accent op narrativiteit, positieve gedragsverandering en persoonsvorming. Haar 360 Stories dialogenspel wordt wereldwijd gespeeld en het in 2021 uitgebrachte boek ‘Gewoon speciaal, kijken vanuit kindperspectief’, geschreven door leraar speciaal onderwijs Bart Heeling, wordt hoog gewaardeerd door talloze docenten en opvoeders. Voor het HERSTEL spel heeft het Taleswapper team de doorontwikkeling, uiteindelijke vormgeving en productie gerealiseerd.

 

 

Ingeborg en Wilma nodigen je uit om tijdens het Festival van de Leefstijl het HERSTEL spel te komen spelen. Je kunt het spel bestellen en  om direct in te zetten in jouw werk. Heb je hulp nodig bij het begeleiden van dit spel? Reserveer dan een plekje bij één van onze trainingsdagen. Dan krijg je meer uitleg over de inzet van het HERSTEL spel en andere TALESWAPPER spellen, en een korte (opfris) training in gespreksbegeleiding. 

 

In de GGZ zijn veel mensen met een psychiatrische stoornis en zwakbegaafdheid of een lichte verstandelijke beperking (LVB) in behandeling. Het aanbieden van een reguliere behandeling betekent voor deze mensen vaak overvraging. Hierdoor mist de behandeling het beoogde effect. Deze doelgroep heeft een andere benadering, behandeling en een ander aanbod nodig. Het HERSTEL spel biedt psycho-educatie en het ontwikkelen van zelfmanagementvaardigheden op een aantrekkelijke en effectieve manier. Naar de werking van het spel en de begeleiding door zorgprofessionals is uitgebreid onderzoek gedaan door GGZ agogen David Becker en Esmeralda Backx.

Het HERSTEL spel wordt feestelijk gelanceerd tijdens het Festival van de Leefstijl op maandag 5 september, op de prachtige locatie ‘Museum van de Geest’ in Haarlem. Tijdens het festival, georganiseerd door het waardenetwerk Verslaving en Gezonde Leefstijl,  doe je de laatste wetenschappelijke inzichten op over leefstijl, maak je kennis met leefstijlinnovaties en ga je deze zelf beleven. Daarnaast kun je genieten van gezonde hapjes en drankjes, muziek, theater en nog veel meer. Voor deelname aan het Festival van de Leefstijl wordt accreditatie aangevraagd bij de beroepsverenigingen NVvP, NIP, V&VN, VSR en VVGN.

Gegevens

Datum:
5 september 2022

Locatie

Museum van de Geest
Schotersingel 2
Haarlem, Haarlem 2021 GE Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie