Kindercollege in DBIEB

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kindercollege in DBIEB

10 april 2022 @ 14:00 - 15:30

Op zondag 10 april 2022 verzorg ik in dbieb in Leeuwarden een filosofisch college voor kinderen, met de titel ‘Kan je vrienden worden met een vreemde?’ Dit is een afgeleide van het thema van de maand van de filosofie: ‘Intieme vreemden’. 

Filosofisch gesprek. Tijdens het kindercollege voeren we een kort filosofisch gesprek over vriendschap en wanneer iemand ‘een vreemde is’. Wat is ervoor nodig om van een vreemde te veranderen in een vriend?

360 STORIES spelen. We maken kennis met het bordspel 360 STORIES, een spel waarmee je verhalen uitwisselt. We bespreken wat het met je doet als je elkaars persoonlijke verhalen hoort. Begrijp je elkaar dan beter? Kun je betere vrienden worden? Is ‘een vreemde’ misschien wat minder vreemd, als je wat meer over hem of haar weet?

360 STORIES is er al voor volwassenen en wat oudere kinderen, een junior versie is in ontwikkeling. Het kindercollege wordt afgesloten met het bedenken van woorden en het maken van tekeningen voor het nieuwe 360 STORIES junior bord!

MEER INFORMATIE STAAT OP DE WEBSITE VAN DBIEB: dbieb kindercollege – Kan je vrienden worden met een vreemde? | zondag 10 april 2022 | dbieb (op-shop.nl)

 

Gegevens

Datum:
10 april 2022
Tijd:
14:00 - 15:30
Evenement Tags:
, , ,

Locatie

DBIEB
Blokhuisplein 40
Leeuwarden, 8911 LJ
+ Google Maps