About

WILMA MULDER

Ik ben filosoof, docent en eigenaar van uitgeverij ‘Taleswapper’. Samen met professionals uit de zorg, het onderwijs en bedrijfsleven ontwikkel ik spellen en (psycho) educatief materiaal met het accent op dialoog, inclusie, herstel en zelfzorg, positieve persoonsvorming en het bevorderen van kritisch denken. Mijn persoonlijke verhaal, en daar ligt ook de missie van mijn bedrijf, is dat ik graag een sociale ondernemer ben. Ik ben ervan overtuigd dat je een solide bedrijf kunt opbouwen terwijl je ethische principes en idealen in de praktijk brengt. Bijzondere aandacht en liefde heb ik voor jongeren, graag help ik hen hun stem te versterken en hun toekomst te verduurzamen.

Wil je nader kennismaken, samenwerken, of jouw product via Taleswapper onder de aandacht brengen? Neem dan svp contact op.

TALESWAPPER

De naam Taleswapper is ontleend aan het gelijknamige karakter uit de Alvin Maker boekenreeks, die zich afspeelt in een fictief Amerika van rond 1800. Een van de meest opvallende spelers is Taleswapper, een rondreizende verzamelaar van verhalen. Waar hij komt hoort hij geschiedenissen aan, en op zijn beurt deelt hij de verhalen die hij elders heeft gehoord.

Taleswapper betekent verhalenruiler. In een tijd waarin het accent ligt op zenden, vergeten we vaak het belang van ontvangen. Verhalen ruilen impliceert een mooie balans tussen storytelling en storylistening.

Een ander treffend element uit de verhalen is de magie waarvan Alvin zich bedient. Op momenten dat ‘the Unmaker’ een bedreiging vormt, zet Alvin de tegenaanval in door iets positiefs te creëren. Iets heel kleins, zoals een haastig gevlochten mandje van gras, of juist iets met grote impact. Met elke creatie dringt hij de grote leegte een stukje verder terug.

Wij beschikken allemaal over iets van de magie van Alvin Maker. Ieder voor zich is in staat om met kleine of wat grotere daden bij te dragen aan het mooier maken van onze wereld. There’s magic in all of us…

Draco Volans, oftewel het vliegende draakje, is het beeldmerk van Taleswapper. Het draakje verbeeldt de onmogelijkheid, de fantasie, het magische beeld van draken, en de werkelijkheid van een verre, verre nazaat, de tiny dragon.  De draak staat voor het laten samensmelten van fantasie, gedachten, wensen en herinneringen met de praktische en tastbare werkelijkheid.

 

-SHARE YOUR STORIES-

Een goed verhaal, een écht verhaal, inspireert. Mensen die elkaars verhalen horen, begrijpen elkaar beter. En al vertellend begrijp je vaak ook jezelf beter.
Deel je overeenkomsten, respecteer elkaars verschillen.