Andere Verhalen

‘Andere Verhalen’ zijn gezellige bijeenkomsten waar mensen die elkaar doorgaans niet zomaar tegenkomen, of die normaliter een professional – cliënt relatie hebben, elkaar ontmoeten. In een ontspannen setting waarbij gelijkwaardigheid en respect centraal staan worden samen diverse activiteiten ondernomen en wisselen alle deelnemers persoonlijke verhalen uit aan de hand van het bordspel 360 STORIES en andere verhalenspellen.

Mensen met een zorgbehoefte vertellen tijdens hun behandeling veel over hun leven in relatie tot hun zorgsituatie. Maar ieder mens heeft zoveel meer dan dat te vertellen! Door het gebruik van het 360 STORIES speelbord komen juist die Andere Verhalen aan bod.

Verhalen over boeken, muziek of TV programma’s, werk, je huis, dromen, lekker eten of overwinningen die zijn behaald. De 60 onderwerpen op het speelbord bieden alle gelegenheid om herinneringen op te halen en verhalen te delen die je misschien (bijna) vergeten was. Grappig, gevoelig, of juist zo alledaags dat je meestal vergeet er even bij stil te staan.

Tijdens een ‘Andere Verhalen’ bijeenkomst nemen zorgontvangers, professionele zorgverleners, mantelzorgers en andere betrokkenen deel aan de activiteiten. Zo wisselt iedereen op een gelijkwaardige manier persoonlijke verhalen uit en leert men elkaar beter kennen.