360 STORIES junior

360 STORIES junior

360 STORIES junior is in ontwikkeling! 360 STORIES kun je prima spelen met jongere kinderen. Maar als je kinderen zelfstandig wilt laten spelen, of het bordspel in het basisonderwijs of kindhulpverlening gebruikt, is het fijn om over een 360 STORIES junior versie te kunnen beschikken.

360 STORIES bevat 60 woorden. Voor de junior versie vervangen we deze door woorden en afbeeldingen die beter aansluiten bij de belevingswereld van 6-12 jarigen.

Er zijn al mooie woorden ingediend voor de 360 STORIES junior versie: huisdieren, pesten, verliefd, speelgoed, school…. We horen graag van zoveel mogelijk kinderen welke woorden ze graag op het bordspel willen zien. En welk plaatje daar dan het beste bij zou passen.

Wil je met jouw kind, of met de hele klas, meedenken over de nieuwe woorden en misschien ook wel een nieuwe afbeelding maken? Mail dan  jouw woord en/of afbeelding.

Kindercollege in dbieb

Op zondag 10 april 2022 verzorgde ik in dbieb in Leeuwarden een filosofisch college voor kinderen, met de titel ‘Kan je vrienden worden met een vreemde?’ Dit is een afgeleide van het thema van de maand van de filosofie: ‘Intieme vreemden’. 

Filosofisch gesprek. Tijdens het kindercollege voerden we een filosofisch gesprek over vriendschap en wanneer iemand ‘een vreemde is’. Wat is ervoor nodig om van een vreemde te veranderen in een vriend?

360 STORIES spelen. Kinderen deelden hun verhalen met elkaar en we bespreken wat het met je doet als je elkaars persoonlijke verhalen hoort. Begrijp je elkaar dan beter? Kun je betere vrienden worden? Is ‘een vreemde’ misschien wat minder vreemd, als je wat meer over hem of haar weet?

Het kindercollege werd afgesloten met het bedenken van woorden en het maken van tekeningen maken voor het nieuwe 360 STORIES junior bord! Er zijn heel veel woorden opgeschreven en prachtige kunstwerken gemaakt, binnenkort presenteer ik een eerste schets van het junior spel.

Blijf op de hoogte via de NIEUWSBRIEF