360 STORIES junior

360 STORIES junior

360 STORIES junior is in ontwikkeling! 360 STORIES kun je prima spelen met jongere kinderen. Maar als je kinderen zelfstandig wilt laten spelen, of het bordspel in het basisonderwijs of kindhulpverlening gebruikt, is het fijn om over een 360 STORIES junior versie te kunnen beschikken.

360 STORIES bevat 60 woorden. Voor de junior versie vervangen we deze door woorden en afbeeldingen die beter aansluiten bij de belevingswereld van 6-12 jarigen.

Er zijn al mooie woorden ingediend voor de 360 STORIES junior versie: huisdieren, pesten, verliefd, speelgoed, school…. We horen graag van zoveel mogelijk kinderen welke woorden ze graag op het bordspel willen zien. En welk plaatje daar dan het beste bij zou passen.

Wil je met jouw kind, of met de hele klas, meedenken over de nieuwe woorden en misschien ook wel een nieuwe afbeelding maken? Mail dan  jouw woord en/of afbeelding.

Samenwerking met dbieb.

Op vrijdag 21 januari 2022 is er in dbieb in Leeuwarden een bijzondere workshop: we gaan woorden bedenken en tekeningen maken voor het nieuwe 360 STORIES junior bord! Kinderen van 6-12 jaar zijn welkom van 15.00-16.30 uur. Locatie: dbieb, Blokhuisplein 40 8911 LJ Leeuwarden.

Kindercollege in dbiep

Op zondag 10 april 2022 verzorg ik in dbieb in Leeuwarden een filosofisch college voor kinderen, met de titel ‘Kan je vrienden worden met een vreemde?’ Dit is een afgeleide van het thema van de maand van de filosofie: ‘Intieme vreemden’. 

Filosofisch gesprek. Tijdens het kindercollege voeren we een filosofisch gesprek over vriendschap en wanneer iemand ‘een vreemde is’. Wat is ervoor nodig om van een vreemde te veranderen in een vriend?

360 STORIES junior spelen. De demo junior versie van 360 STORIES wordt tijdens het kindercollege gepresenteerd en gespeeld. Kinderen delen hun verhalen met elkaar en we bespreken wat het met je doet als je elkaars persoonlijke verhalen hoort. Begrijp je elkaar dan beter? Kun je betere vrienden worden? Is ‘een vreemde’ misschien wat minder vreemd, als je wat meer over hem of haar weet?

Het kindercollege wordt afgesloten met het maken van een vriendschapskaart.