Reinou Vogel

Agenda

  1. TALESWAPPER demodag

    oktober 2 @ 13:30 - 17:00

Reinou Vogel is onderwijskundige in het basisonderwijs en professioneel verteller.

Ik ben Reinou Vogel. Al vele jaren werk ik als groepsleerkracht in het basisonderwijs, hierbij heb ik op scholen met verschillende onderwijsconcepten gewerkt. Als vakleerkracht muziek en als gastdocent vertellen geef ik les in alle groepen van het basisonderwijs.

Mijn liefde voor verhalen uitte zich al vroeg. Al jong vertelde ik verzonnen verhaaltjes aan mijn poppen en schreef ik veel korte verhaaltjes, zoals het verhaal over: “De golf van Biskaje, een enorme golf die maar een enkele keer in Nederland voorkomt…”

Op de Vertelacademie te Utrecht volgde ik de leerroute “Vertellen met en voor kinderen”. Op vele plaatsen vertel ik verhalen, zowel aan kinderen als aan volwassenen.Daarnaast stimuleer ik kinderen middels vertellessen om eigen verhalen te verzinnen en aan een publiek te vertellen.

Regelmatig werk ik samen met andere vertellers, muzikanten en beeldend kunstenaars bij voorstellingen en projecten. Steeds vaker zoek ik naar de verbinding tussen vertellen en muziek, mijn tweede passie.

Wat verhalen met en voor mensen kunnen doen verrast me nog voortdurend. Spannende, verdrietige, historische, humoristische, waargebeurde, zelfverzonnen en ongelooflijke verhalen zorgen spelenderwijs voor een rijkdom aan taal, verbeelding, feitenkennis en inlevingsvermogen.

WWW.VERTELVOGEL.NL